Om WINN

- av westernryttare för westernryttare -

Vilka är WINN, Westernryttarna I Nedre Norrland

- Startades 1997, o idag har vi medlemmar som är spridda runt om i utanför länet. Vi är en av de ca 50 westernklubbarna som är anslutna till WRAS, Western Riders Association of Sweden. Westernridningens motsvarighet till Svenska ridsportförbundet.


- WINN hette förr i tiden TWR, Tombstone Western Riders. En uppkomst från en klubb som heter Tombstone Shadows Country & Western Club. TSCW är en klubb som inriktar sig på mycket show & uppvisning. Vi har b.la deltagit i häst- evenemang ända nere i Hudiksvall där vi hade westernläger & uppvisningar med dilligens, likvagn, sheriff, indianer & allt vad vilda western innehöll. Vi deltog även i nationaldagsfirande i Matfors, där vi rånade banken med hjälp av skickliga spejjare, snabba cowboys o dynamit! Bara för att nämna några godbitar. 

- Sedan ville vi kliva uppåt ett steg o börja arrangera tävlingar & träningar, 2000 klev vi ur TSCW & bildade Tombstone Shadows Westernklubb som på senare år blev Westernryttarna I Nedre Norrland.  

- Vi har arrangerat många tävlingar & träningar genom åren. Många av tävlingarna har varit bland de största i Sverige. Vi har haft trevliga medlemsträffar, bl a vid lägerelden tillsammans med en duktig gitarrist & skön allsång en vacker sommarkväll. Deltagit i shower och uppvisningar, b.la på Bergsåkers Travbana och Sundsvalls stadstorg för att visa vad westernridning är. 


Våra mål

- Klubben har som mål att främja westernridningen genom att bland annat ordna tävlingar, clinics, utbildningar och andra aktiviteter. Våra tävlingar är anpassade till så väl nybörjare som mer utvecklade tävlingsryttare. Vi har även arrangerat Norrlands första Quarterhsow!
- Vi verkar för ett gott horsemanship både mot hästar & människor.


I WINN ÄR ALLA HÄSTRASER, RYTTARE & HÄSTMÄNNISKOR HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!


 

Förtroendevalda styrelsemedlemmar 2024:

Ordförande Erika Hägglund
Sekreterare Anna Öberg
Kassör Per-Erik Norbäck
Ledamot Veronica Sonidsson
Ledamot Jenny Lindström
Ledamot Josefin Bergström
Ledamot Maria Östlund
Suppelant Emelie Eriksson
Suppleant Cecilia Rundström

Valberedning: Cecilia Gunther & Andrea Hiltunen